SAKAL TÜRÜNE GÖRE TIRAŞ REHBERİ


1 Her gün tıraş olmak yorucu veya sıkıcı olabilir. Ancak her seferinde rahat geçen, yakın bir tıraş istiyorsanız, hazırlık, teknik ve tıraş sonrası bakım aşamalarına özen göstermeniz gerekiyor. 2 Öncelikle, cildinizi ve sakallarınızı tıraştan önce duş alarak veya tıraş öncesi losyonu kullanarak yumuşatın. 3 Tüm yüzünüzü köpükleyin ve sakallarının uzadığı yönde küçük darbelerle tıraşa başlayın. 4 Eğer gerekiyorsa, tekrar köpükleyin ve sakal kalan yerlerde uygulamayı tekrarlayın. 5 Tıraş bittikten sonra yüzünüze buz gibi soğuk su çarpın. Cildinizi sıkılaştırır ve gözenekleri daraltır. Aynı zamanda cildi yatıştırır
İPUÇLARI
1 Tıraş bıçağınızı her zaman, içine biraz tıraş öncesi yağı koyduğunuz bir kapta muhafaza edin. Veya jilet ömrünü korumak için bir koruma kabı kullanın. 2 Sakallarınızı, uzama yönünün aksine tıraş etmeyin. Böyle yaptığınızda derinin altındaki tüyleri kesebilir, batıklara neden olabilir veya daha ciddi enfeksiyonlara yol açabilirsiniz. Canınızın yanması da cabası. 3 Sürekli batık olan hassas bir cildiniz varsa, makine yerine tıraş bıçağı kullanın ve beş kez kullandıktan sonra yenisiyle değiştirin.
---------------
1 Kadınları etkileyen bir kirli sakal görünümünü yakalamak için, ABD’li ünlü erkeklerin berberi Craig’e kulak verin. Önerisi, ayarlanabilir bir sakal düzeltme makinesi kullanmanız. Bunun yanında, tıraş makinelerindeki bir numaralı başlık da işe yarar. 2 Sakallarınızı düzeltirken birkaç kez üstünden geçin. 3 Bıyıklarınızı bir makas veya hassas bir tıraş makinası yardımıyla düzeltin. 4 Adem elmanızın altınızda kalan tüyleri, tıraş bıçağı veya düzelticiyle kısaltın veya tıraş edin.
İPUÇLARI
1 Her 2 ila 4 günde bir, birinci ve üçüncü maddedeki adımları tekrarlayın. Önemli olan rahat ama derli toplu bir görünüme sahip olmak. Bu süreyi uzatırsanız, kirli değil uzun bir sakal sahibi olursunuz. 2 Düzgün tıraş olup olmadığınızı anlamak için parmaklarınızı yüzünüzden gezdirin. Sakallarınız eşit gelmiyorsa makineyle tekrar üstünden geçin ve makineyi, yüzünüzün her yerinde eşit oranda bastırdığınızdan emin olun. 3 Yanaklarınızın üstünde de sakal çıkıyorsa, elmacık kemiğinizin hemen altında, çene hattınıza paralel uzanan bölgedeki sakalları kısaltın veya tıraş edin.
----------------
1 Kare sakal, ezelden beri erkeklerin yüzüne karakter kattığı düşünülen, maskülen bir sakal türü. 2 Eğer dikdörtgen veya oval bir yüzünüz varsa, çene altındaki kılları kısa, yanaklarınızdaki kılları ise biraz daha uzun tutun. Yuvarlak bir yüzünüz mü var? O halde yanaklarınızda az, çenenizde fazla sakal bırakarak yüzünüzü uzatın. 3 Sakal düzeltme makinesinin bir numaralı başlığıyla adem elmanızın hemen yukarısından başlayarak boynunuzdaki sakalları inceltin. 4 Yanaklarınızın yanında kalan kılları düzeltin, çene hattınıza paralel bir çizgi oluşturun. 5 Son olarak, bıyıklarınızı aşağıya doğru tarayın ve makasla, dudak çizginizin altına düşenleri düzeltin.
iPUÇLARI
1 Sakallarınızı her gün şampuanlayın ve kremleyin. 2 Haftada bir kez geniş başlıklı düzeltme makinesiyle düzeltin. 3 Köprücük kemiğinizle adem elmanızın arasında uzanan kıllarınızı, uzama yönlerini de dikkate alarak jiletle kesin. 4 Daha doğal bir görünüm için boyun çizginizdeki sakalları inceltin. 5 Sakallarınızın yumuşaması için her gün sakal yağı kullanın. 6 Sakallarınızın altındaki cilde peeling etkisi yapmak için, duştayken sakallarınızı tarayın.
-----------------
1 Bıyıklarınızın etrafında kalan bölgeyi, sinek kaydı tıraşta verdiğimiz talimatlardaki gibi hazırlayın ve tıraş edin. 2 Ağız kenarlarından daha geniş bir bıyık bırakmamayı kural haline getirin. İnce üst dudaklar için geniş bıyıklar, büyük ve orantılı bir dudak illüzyonu yaratır. Eğer dolgun dudaklarınız varsa, en uygun bıyık orta boyda ve aralıklı olandır. 3 Kalın dudaklar için küçük ve ölçülü bir bıyık tercih edin. İnce dudaklar içinse kalın bir bıyık, güçlü bir üst dudağınız olduğu izlenimi yaratır. 4 Kontrolden çıkan kılları makas veya tıraş makinesi yardımıyla düzeltin. Bıyıklarınızı ise aşağıya doğru tarayıp, dudak çizginizin altında kalan kılları kesin. 5 Brown, ince bıyıkların daha fazla bakıma ihtiyacı olduğunu söylüyor. Kalın bıyıklar ise uzun bir süre bakımlı görünürler.
İPUÇLARI
1 Dudak çizginiz ve burnunuzun altında küçük alanlar bırakarak, yüzünüzü boğmayan, daha derli toplu bir görünüm yakalayın. 2 Sakal yağıyla bıyıklarınızı da yumuşatabilir, güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. 3 Haftada bir, dudak çizgisinin altında kalanlar da dahil olmak üzere biçimsiz uzayan kılları makasla kesin.
------------------
1 Çoğu erkek duş altında kafasını kazımayı tercih eder. Bu doğru bir karar çünkü saç derisinin nemlenmesini sağlar ve kesilen kılları temizlemek daha kolay olur. 2 Başlıksız tıraş makinesini en kısa ayara getirin. 3 Kazımadan önce duş alarak ve tıraş öncesi yağı sürerek gözeneklerinizi açın. 4 Oynar başlıklı bir makine kullanın. Hem daha kolay tıraş edersiniz, hem de sıyrık olma riski azalır. 5 Tıraş etmeye önden başlayıp arkaya doğru devam edin. Saç kıllarının uzama yönünde tıraş ettiğinizden emin olun. 6 Eşit tıraş ettiğinizden emin olmak için parmaklarınızı saç derinizde gezdirin. Makineden kaçan saçları görmek için ayna karşısında durup, omzunuzun üzerinden bir el aynası yardımıyla arka tarafı kontrol edin. 7Te krar nemlendirmek için tıraş sonrası losyon veya balsam sürün.
İPUÇLARI
1 Çoğu erkek, baş bölgelerindeki en hassas yerin boyunları olduğunu fark etmiyor. Bu yüzden boyun bölgesini en son tıraş etmelisiniz. Bu şekilde daha fazla odaklanabilirsiniz. 2 Kıllarınızın ne yöne doğru uzadığını aklınızda bulundurun ve bu yöne doğru tıraş ettiğinizden emin olun. Aksi yönde keserseniz batıklar ve jilet kesikleri kaçınılmaz olur.




Share on Google Plus

About Enis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :