Perform Group, Spor Medyası Tüketim Raporu’nu yayınladı




perform-logoHaziran 2012′de bünyesinde maçkolik.com ve sahadan.com‘u da bulunduran Maçkolik satın alması ile Türkiye Pazarı’na giriş yapan Perform; dünyanın en büyük dijital spor medya şirketlerinden biri konumunda. İngiltere merkezli şirket şu an 23 farklı ülkede operasyon yürütüyor. Borsaya açık olan Perform’un değeri ise 1.5 milyar doların üzerinde.
Şirketin Türkiye Pazarı için en büyük hedefi ise Maçkolik’in sahip olduğu markaların liderliğini sürdürmesinin yanında küresel olarak oldukça güçlü olan Perform markaları ve gelir modellerinin Türkiye’de de aktif olarak yer alması.
Perform’un Türkiye Genel Müdürü Emre UğurluKüresel Spor Medyası Tüketim Raporu için bugün düzenlenen basın toplantısında Maçkolik ve Sahadan siteleriyle ilgili de önemli rakamlar paylaştı. Uğurlu’nun verdiği rakamlara göre iki sitenin toplam aylık tekil ziyaretçi sayısı 18 milyon. Aynı rakam mobil için ise 5 milyon dolaylarında.
emre-ugurlu-perform
Ve gelelim Küresel Spor Medyası Tüketim Raporu’na. 14 ayrı ülke için hazırlanan raporun kapsamına bu yıl dahil olan ülkelerden biri de Türkiye. Toplamda 15 bin kişinin katıldığı araştırmada Türkiye’yi temsil eden kişi sayısı ise bin civarında. Araştırmanın gerçekleştirildiği tarihler ise 2013′ün Şubat ve Mart ayları.
En aşağıda raporun kısa bir özeti niteliğinde hazırlanan infografiği sizlerle paylaşacağız. Rapordan öne çıkan rakamlara dönecek olursak; Türkiye’de 18 yaşın üzerinde 22 milyon internet kullanıcısı sporsever bulunuyor. Ülkemizde en çok ilgi gören spor tahmin edebileceğiniz gibi yüzde 64′lük bir oranla futbol. Futbolu yüzde 48 ile basketbol ve yüzde 36 ile voleybol takip ediyor.

Bir sporsever haftada ortalama 15 saatini spora ayırıyor

Sporseverlerin diğer birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de en çok spor tüketimi yaptıkları medya kanalı televizyonlar. Yüzde 94 ile birinci sırada yer alan televizyonları yüzde 85 ile online mecralar takip ediyor. Mobil ise yüzde 64 ile üçüncü sırada.
Ülkemizde ortalama bir sporsever, haftada 15 saatini spor takibine harcıyor. Diğer ülkelerle kıyaslayacak olursak bu rakamın biraz da ülkenin gelişmişlik seviyesi ile alakalı olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin İngiltere veya Almanya gibi gelişmiş ülkelerde söz konusu rakam 6-7 saat seviyelerindeyken ülkemizde ve diğer gelişmekte olan ülkerde ise 10 saatin üzerinde.

Video özellikle mobilde haber içeriğinin önüne geçiyor

Raporda en çok öne çıkan noktalardan biri de video. Türkiye’de sporseverlerin yüzde 69′u internet sitelerinde içerik okurken yine yüzde 69′u da video izliyor. Durum mobilde daha da enteresan. Mobilde yüzde 51′lik bir kesim haber okurken yüzde 55 ise video izliyor. 3G gibi mobil teknolojilerin ülkemizde fazlasıyla kullanıldığı zaten bilinen bir gerçekti. Mobil teknolojilerin ve iddia gibi oyunların da etkisiyle spor dikeyinde video’nun önemini önümüzeki yıllarda daha da arttıracağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Diğer yandan Türkiye’de sporseverlerin yüzde 66′sı sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. En çok tercih edilen mecra ise Facebook.
Ülkemiz; genç nüfus ve spora olan ilginin üst düzey oluşuyla spor medyasında en etkileyici pazarlardan biri. Perform’un Türkiye’de imza attığı yenilikleri ve spor medyası ile alakalı temel gelişmeleri sizinle paylaşamay devam edeceğiz. Şimdi sizleri bahsettiğimiz infografik ile baş başa bırakıyoruz.
spor-medyasi-tuketimi-perform
Alıntı; webrazzi

Türkiye’nin önde gelen spor sitelerinden Mackolik.com ve Sahadan.com’un da aralarında bulunduğu 10 spor sitesini bünyesinde barındıran Maçkolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş.’nin yüzde 51′lik hissesi, dijital ortamda spor içeriği ve pazarlaması konusunda dünya lideri olan Perform Group plc tarafından satın alındı. Satın almayla Mackolik.com‘un toplam değerlemesi 80 milyon TL olarak belirlendi.
Perform Group pls yüzde 51 hisse karşılığında 40.8 milyon TL nakit ödeme yaptı. Firmanın Maçkolik İnternet Hizmetleri’nin kalan yüzde 49′luk hissesini de Mart 2016′da alacağı belirtildi...

Sizce bu satışı gerçekleştiren doğrumu yaptı? Bence hayır başarılı internet sitelerimize yabancıların el atması sinir bozucu

Share on Google Plus

About Enis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 yorum :

Mahmut dedi ki...

Connect Play mi arıyorsunuz? Tıklayın: Connect Play Android

Mahmut dedi ki...

Connect play uygulaması için tıklayın: connect tv play