Modanın Köleliği

Kadın erkek fark etmeden herkesin büyük sorunudur. Seçtiğimiz kıyafetlerle kabine yöneldiğimizde, aklımızdan geçen soru çoğunlukla aynıdır "acaba beni nasıl gösterecek?". İnsanoğlunun unuttuğu ve modanın da bu kadar yol kat etmesinin sebebi; insanlar ürünleri kendilerine yakıştırmaktansa, kendini ürüne yakıştırmaya çalışıyor. Mesela her erkeğe deri ceket gitmez, uzun boylu, ince erkeklerin üzerinde daha iyi duruyor, bu realite. Ama biz şuan deri ceket moda olduğu için ne yapıp edip kendimizi bir şekil kandırarak deri ceketin bize yakıştığını inandırarak modaya uyum sağlamaya çalışıyoruz.
Bu da şu anlama geliyor ( cümle biraz ağır olabilir, ama dost acı söyler) modanın bize dayattığı trend ürünlere uyum sağlamak için kendimizi moda sektörüne pazarlıyoruz. Kendi istek ve arzularımızdan ziyade modanın bize sunduğu seçenekleri kabul edip, onların isteklerine göre hareket ediyoruz.


Bu aslında dünyanın her toplumunda olan büyük sıkıntı. Moda öyle lanet bir şey ki, sana tükürdüğünü yalatmayı biliyor. "Pembe gömlek giyinmem, erkek hiç pembe gömlek giyer mi ?" dediğimiz zamanları sizde hatırlıyorsunuz, e sonra ne oldu aylar geçti farklı filmler izledik, diziler takip ettik, bir gün alış verişe çıkmışız ve kasada elimizde pembe gömlekle sıra bekliyoruz. O an moda sektörü bizi elinde nasıl oynattığını fark ediyoruz, ama ürünü almaktan da vazgeçmiyoruz.

ECE AYHAN DEDİĞİ GİBİ

"Ne olurdu yani,
Bir sene de insanlık moda olsa"

Share on Google Plus

About Enis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :