İstediğin olmuyor mu? Olmasın, seni daha iyisi bekliyor.

1)İstediğin olmuyor mu? Olmasın, seni daha iyisi bekliyor. 


 “Facebook beni reddetti. Muhteşem insanlarla tanışmak için çok iyi bir fırsattı.
Bir sonraki macerayı dört gözle bekliyorum.” Yahoo’da çalışan, Brian Acton adlı mühendis, muhtemelen büyük umutlar ve hayaller eşliğinde yaptığı facebook iş başvurusunun reddedilmesini, twitter hesabından bu sözlerle duyurmuştu.

Belki günlerce, bu işi alırsa hayatında olabilecek olağanüstü değişiklikleri düşünmüştü hevesle. Ama olmamış, daha önce de twitter için yaptığı iş başvurusunun reddedildiği gibi bu başvurusu da reddedilmişti işte.

Acton, reddedildiğine üzülmek yerine, kendini hayatın bir sonraki aşamasına hazırlamayı seçti ve beklediği maceraya kavuşmakta gecikmedi : Yahoo’dan iş arkadaşı Ukrayna göçmeni Jan Koum ile yeni bir uygulama geliştirdiler ve adına da “whatsapp” dediler.
Mobil mesajlaşma uygulaması whatsapp’ın bugün 190 milyon kullanıcısı var ve bu sayı her gün daha da artıyor. Bu uygulamayı bünyesine dahil etmek isteyen facebook ise, whatsapp’ı satın alabilmek için 19 milyar doları gözden çıkarmak zorunda kaldı. whatsapp basari oykusu İstediğin olmuyor mu? Olmasın, seni daha iyisi bekliyor. Mühendis Acton‘ın, iş başvurularının reddedilmesinin kendisini getirdiği bu noktadan çok memnun olduğunu düşünüyoruz.

 Hz.Mevlana’nın dediği gibi, “İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur.“

Çok istediğimiz, bir şeyin başlamaması ya da planladığımız gibi gitmemesi, bir şeylerin sonu değil, tam tersine, yeni şeylerin başlangıcıdır. Gerçekleşmeyen istekleriniz, size kapanan bir kapı değil, yeni ve farklı güzelliklerin girmesi için açık bırakılan bir kapıdır. Büyük ihtimalle yüce yaratıcının sizin için daha büyük ve daha güzel planları vardır.
Yazan : Ferda Ceylan Ergin Kaynak : http://www.kendinigelistir.com/
Share on Google Plus

About Enis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :